Monday, 6 November 2017

Admin Disease

Hai guys, thank you still reading my post. Actually aku memang takde apa nak share pun dengan korang, tapi gatal tangan nak hapdet blog. Risau traffic blog tak laju, wakaka

So today teringin benau dah nak hapdet pasal admin disease. Aku taktahu la kalau admin company lain macam ‘Eh apa lahabau sangat dia ni siap ber disease bagai, admin je pn’.

Oh please take note ya, setiap organisasi memang lain lah dia pnya disease tu. Macam aku, hmm disease paling ketara is aku akan stress manjang hahaha. Asal aku pijak je lantai office, aduh aku rasa batu jatuh atas kepala! Kau tahu jelah bila dah stress, makan pun makin banyak. Wah lagi-lagi gegadis seperti aku. Memang kena makan, dan aku akan craving pelbagai juadah yang tak terbayang dek akal pun. Penyakit apa ini Ya Tohannnnnnnn

Guys, mesti korang macam ‘wahh so annoyed baca kisah hidup kau kahkah admin punya pasal dia punya disease serupa namatey esok dah’

Sobssss sedih siak!

Yelahh aku ni memang jenis selagi tak siap keje, kau punya performance buruk sangat. Untuk hari ni, apa sumbangan yang kau dah buat untuk company?’

koyak gila bila perasaan tu sendiri datang dalam kepala hotak kau. And yess, I go home with a full of depression duk pikir-pikir segala mak nenek workload yang tak patut pn kau bawak balik rumah sebena nyeeee ~  Yaaaa it’s me guys! Sila lah kutuk aku secara berjemaah dan sopan santun guysssss

Memandangkan aku cuba untuk manage da stress carefully, but sometimes you know kau akan pikir jugak benda tu even benda tu takde ape pn sebenarnya. Dan sebagai gadis lemah gemalai seperti aku, hati aku tisu sangat. Sikit je stresss nangis tu bapak panjang dan aku akan melibatkan emosi orang sekeliling. Wauu I am so influencer guys. LOL! Ye tuan-puan sila kutuk aku lagi secara bergilir-gilir

Oleh itu, berakhir sudah post aku disease admin untuk kali ni. For those yang ter tanya-tanya, kau admin apa? Aku admin HR. Btw, ada masa aku cerita skop kerja aku pulak tau. Take time guys, nak cerita skop kerja ibarat kau pegi interview nak mintak kerja bhai. Harus jalan cerita, pendek, ringkas dan padat. Giterrrrrrrrrr ~


Love,

No comments: