nuffnang

Wednesday, 5 April 2017

Apabila CD dah matang..

Hai guys, aku baru je lepas delete segala jenis entry-entry lepas yang aku tulis dan coretkan sendiri di blog ini saat waktu aku belum mencapai usia matang lagi. aduh aku sangat termalu dengan diri sendiri, sendiri tulis sendiri rasa nak nangis baca setiap entry ke-kanakan aku dedulu tu. rasa nak duduk menyorok belakang peti ais  =='

jahatnya korang, kenapa tak tegur pun aku bila baca korang dah baca blog aku yang entah hape-hape tu, takde sorang pon tegur cakap entry aku tu sangat-sangat boleh buat orang mengandung jadi morning sickness setiap hari. kenapa korang kejam??? kenapaaaaaaaaaaaaaaaaa

jadi, di saat kini aku dah mula nak kena berhati-hati di dalam setiap penulisan aku, memastikan setiap tulisan aku di blog ni akan ada objektif dan sesuatu untuk diberikan pada setiap pembaca. bantu lah aku dari jadi batak sendiri. wakakakaka

mulai hari ini, aku dah ade semangat baru nak meneruskan kehidupan sebagai penulis blogger yang berilmu. mudah-mudahan traffic blog aku naik mendadak laa tahun ni itulah motif sebenar kenapa blog harus nampak berilmu 

buat kalian yang sentiasa mengikuti aku di laman blog ni, terima kasih bebanyak guys. korang memang hebat, superb, gergous dsb! maafkan diri ini yang telajak tak dapat menahan nafsu menaip blog yang agak karut-mengarut-ngarut sebelum ini

untuk ini, mari kita buka majlis dengan surah Al-Faaaatihah



Much love, 

Friday, 24 March 2017

Perjalanan Aku Sebagai Admin

Hai guys, rajin betul aku menaip lately ni. entah la kerja tak banyak kot? Hmm

Kepala otak kau keje tak banyak, keje mana penah habis tapi itu lah bila kerja ni melibatkan banyak pihak nak tunggu setiap sorang tu respon aku siap berak then makan pegi tido bangun lagi seklai berak belum tentu orang akan respond aku. sebab tu kekadang aku ni dah push diri nak multi tasking everything tapi bila involved orang luar dalam keje aku, terus jem. terbengkalai la keje kau. mak nenek betoiiiii =_=

admin? apa yang menarik pasal admin. bagi aku, admin ni antara jantung sebuah syarikat jugak. sebab? banyak benda akan melibatkan admin. macam aku sekarang, pc rosak cari aku, ot tak cukup cari aku, lepas tu aku akan kena sembur. jilake betul. dan aku? senyum dan re-checked balik sambil meletak kesalahan atas kepala sendiri walaupun sedia maklum itu kekadang hanya untuk kepuasan semua pihak. sambil re-checked sambil air mata mengalir! kahkah budus betul bila hati tak boleh nak sado.

hari ni dah nak hampir setengah tahun aku kat sini, sambil belajar sikap setiap pekerja dan orang atasan, sambil mencari pengalaman, sambil mencapai visi dan misi syarikat. ahh gituuuu kau!

sesudah, amat banyak yang aku dah belajar. dari segi zahir jua batin. zahir? zahir aku sedia bantu semua staff dari segi tenaga dan masa, janji aku berpuas hati walaupun kekadang terpikir jugak, reward apa ya aku dapat bila buat semua ni? nak tunggu orang berterima kasih? hmm, haram jadah. seketui dua bakul je reti ucap terima kasih, selebihnya hanya sekadar pandang lalu. dan aku? tersenyum sambil tepuk dada, IKHLAS daaa IKHLASSSS!!! batin, tah laaa engkorang. tak tercapai dek akal bab batin ni. kahkah! makan hati ada laaa bila jumpa staff perangai tak reti langsung nak cover buruk ni. jenis kaki kipas, jenis cakap tak pandang kiri kanan, jenis membawa maklumat tanpa bayaran ke sana sini, jenis engkau je betul, jenis rasa diri tu tinggi and everything. semua aku kutip aku ikat ketat-ketat. pegang dan cuba untuk elak diri-sendiri dari berperangai seperti mereka-mereka

okay guys, chow laaa. nak follow up dengan orang pulak ni. dah satu hal, keje nak follow up. tak dia sembur aku, aku sembur dia. kahkahkah ketawa setannnnnn. daaaaaa ~