Monday, 6 November 2017

Admin Disease

Hai guys, thank you still reading my post. Actually aku memang takde apa nak share pun dengan korang, tapi gatal tangan nak hapdet blog. Risau traffic blog tak laju, wakaka

So today teringin benau dah nak hapdet pasal admin disease. Aku taktahu la kalau admin company lain macam ‘Eh apa lahabau sangat dia ni siap ber disease bagai, admin je pn’.

Oh please take note ya, setiap organisasi memang lain lah dia pnya disease tu. Macam aku, hmm disease paling ketara is aku akan stress manjang hahaha. Asal aku pijak je lantai office, aduh aku rasa batu jatuh atas kepala! Kau tahu jelah bila dah stress, makan pun makin banyak. Wah lagi-lagi gegadis seperti aku. Memang kena makan, dan aku akan craving pelbagai juadah yang tak terbayang dek akal pun. Penyakit apa ini Ya Tohannnnnnnn

Guys, mesti korang macam ‘wahh so annoyed baca kisah hidup kau kahkah admin punya pasal dia punya disease serupa namatey esok dah’

Sobssss sedih siak!

Yelahh aku ni memang jenis selagi tak siap keje, kau punya performance buruk sangat. Untuk hari ni, apa sumbangan yang kau dah buat untuk company?’

koyak gila bila perasaan tu sendiri datang dalam kepala hotak kau. And yess, I go home with a full of depression duk pikir-pikir segala mak nenek workload yang tak patut pn kau bawak balik rumah sebena nyeeee ~  Yaaaa it’s me guys! Sila lah kutuk aku secara berjemaah dan sopan santun guysssss

Memandangkan aku cuba untuk manage da stress carefully, but sometimes you know kau akan pikir jugak benda tu even benda tu takde ape pn sebenarnya. Dan sebagai gadis lemah gemalai seperti aku, hati aku tisu sangat. Sikit je stresss nangis tu bapak panjang dan aku akan melibatkan emosi orang sekeliling. Wauu I am so influencer guys. LOL! Ye tuan-puan sila kutuk aku lagi secara bergilir-gilir

Oleh itu, berakhir sudah post aku disease admin untuk kali ni. For those yang ter tanya-tanya, kau admin apa? Aku admin HR. Btw, ada masa aku cerita skop kerja aku pulak tau. Take time guys, nak cerita skop kerja ibarat kau pegi interview nak mintak kerja bhai. Harus jalan cerita, pendek, ringkas dan padat. Giterrrrrrrrrr ~


Love,

Monday, 16 October 2017

Putus Angin

hai girls and boys, terima kasih sudi baca blog CD, even aku tau dah lama namateyy tak hapdet blog. maafkan akak dik, akak busy sangat dan sebenarnya akak kehabisan idea nak ber blog. mungkin jugak faktor umur, akak rasa macam hishhhh malas gila nak hapdet blog sebab akak lupa password senanya tadi, setelah beberapa kali mencuba baru lah dapat log in . kah kah kah. k k k dah panjang intro

okay, straight forward today aku tertarik sangat nak share pasal putus angin. jenis aku, kalau orang ajak buat something, aku memang jenis yang bersungguh-sungguh. aku memang tackle habis-habis apa nak buat, tapi aku boleh putus angin kalau aku je yang bersungguh. orang yang ajak tu diam kesudah

ada lah beberapa kali orang ajak aku buat itu ini, pak puk pak plan bagai namateyy last-last terkontang-kanting aku sekor sekor. benci betul lahh

jadi, aku kalau dah start putus angin memang aku tawar hati betul lah nak go on untuk next plan. aku dah malas nak start balik kedua kali, ketiga kali mahupun keempat. sebab apa, sebab aku dah buat untuk kali pertama bersungguh seperti apa, kesudahannya kau main-mainkan segala usaha aku

okay lahh tu je aku nak share. ada apa, boleh share dengan aku tau. atau maybe korang ada pengalaman macam aku, boleh tinggal komen kat bawah nanti aku reply keyh!

bye ~


*jangansampaiakuputusanginakuberubahhatisudah*
*gigitjaripadanmukahuh*
*akaktengahemodik*


Wednesday, 5 April 2017

Apabila CD dah matang..

Hai guys, aku baru je lepas delete segala jenis entry-entry lepas yang aku tulis dan coretkan sendiri di blog ini saat waktu aku belum mencapai usia matang lagi. aduh aku sangat termalu dengan diri sendiri, sendiri tulis sendiri rasa nak nangis baca setiap entry ke-kanakan aku dedulu tu. rasa nak duduk menyorok belakang peti ais  =='

jahatnya korang, kenapa tak tegur pun aku bila baca korang dah baca blog aku yang entah hape-hape tu, takde sorang pon tegur cakap entry aku tu sangat-sangat boleh buat orang mengandung jadi morning sickness setiap hari. kenapa korang kejam??? kenapaaaaaaaaaaaaaaaaa

jadi, di saat kini aku dah mula nak kena berhati-hati di dalam setiap penulisan aku, memastikan setiap tulisan aku di blog ni akan ada objektif dan sesuatu untuk diberikan pada setiap pembaca. bantu lah aku dari jadi batak sendiri. wakakakaka

mulai hari ini, aku dah ade semangat baru nak meneruskan kehidupan sebagai penulis blogger yang berilmu. mudah-mudahan traffic blog aku naik mendadak laa tahun ni itulah motif sebenar kenapa blog harus nampak berilmu 

buat kalian yang sentiasa mengikuti aku di laman blog ni, terima kasih bebanyak guys. korang memang hebat, superb, gergous dsb! maafkan diri ini yang telajak tak dapat menahan nafsu menaip blog yang agak karut-mengarut-ngarut sebelum ini

untuk ini, mari kita buka majlis dengan surah Al-Faaaatihah



Much love, 

Friday, 24 March 2017

Perjalanan Aku Sebagai Admin

Hai guys, rajin betul aku menaip lately ni. entah la kerja tak banyak kot? Hmm

Kepala otak kau keje tak banyak, keje mana penah habis tapi itu lah bila kerja ni melibatkan banyak pihak nak tunggu setiap sorang tu respon aku siap berak then makan pegi tido bangun lagi seklai berak belum tentu orang akan respond aku. sebab tu kekadang aku ni dah push diri nak multi tasking everything tapi bila involved orang luar dalam keje aku, terus jem. terbengkalai la keje kau. mak nenek betoiiiii =_=

admin? apa yang menarik pasal admin. bagi aku, admin ni antara jantung sebuah syarikat jugak. sebab? banyak benda akan melibatkan admin. macam aku sekarang, pc rosak cari aku, ot tak cukup cari aku, lepas tu aku akan kena sembur. jilake betul. dan aku? senyum dan re-checked balik sambil meletak kesalahan atas kepala sendiri walaupun sedia maklum itu kekadang hanya untuk kepuasan semua pihak. sambil re-checked sambil air mata mengalir! kahkah budus betul bila hati tak boleh nak sado.

hari ni dah nak hampir setengah tahun aku kat sini, sambil belajar sikap setiap pekerja dan orang atasan, sambil mencari pengalaman, sambil mencapai visi dan misi syarikat. ahh gituuuu kau!

sesudah, amat banyak yang aku dah belajar. dari segi zahir jua batin. zahir? zahir aku sedia bantu semua staff dari segi tenaga dan masa, janji aku berpuas hati walaupun kekadang terpikir jugak, reward apa ya aku dapat bila buat semua ni? nak tunggu orang berterima kasih? hmm, haram jadah. seketui dua bakul je reti ucap terima kasih, selebihnya hanya sekadar pandang lalu. dan aku? tersenyum sambil tepuk dada, IKHLAS daaa IKHLASSSS!!! batin, tah laaa engkorang. tak tercapai dek akal bab batin ni. kahkah! makan hati ada laaa bila jumpa staff perangai tak reti langsung nak cover buruk ni. jenis kaki kipas, jenis cakap tak pandang kiri kanan, jenis membawa maklumat tanpa bayaran ke sana sini, jenis engkau je betul, jenis rasa diri tu tinggi and everything. semua aku kutip aku ikat ketat-ketat. pegang dan cuba untuk elak diri-sendiri dari berperangai seperti mereka-mereka

okay guys, chow laaa. nak follow up dengan orang pulak ni. dah satu hal, keje nak follow up. tak dia sembur aku, aku sembur dia. kahkahkah ketawa setannnnnn. daaaaaa ~