nuffnang

Thursday, 6 August 2015

Pernah Tak Korang Rasa Tak Bergunanya AKU DALAM ORGANISASI ?

Hai guys, a few month ago aku stop menaip disebabkan beberapa perkara and dah tentunya sebab utama aku malas nak log in blog, and fikirkan idea untuk di tulis di sini. Well, aku pun tak tahu siapa yang akan stalk aku punya blog, mesti korang boring gila kan baca blog aku yang macam biskut ni. kejap ada kejap takde

post kali ni aku nak share keadaan bila kita berada dalam satu organisasi. and of course this situation akan berlaku pada sape-sape je lebih-lebih lagi kalau kita berada di bawah arahan seorang ketua. nak nak pulak dapat ketua yang pilih kasih and selfish. hmm hampeh!

people can changed guys, ada jenis depan baik belakang kau segala jenis atuk nenek dia feel annoying pasal kau. habis keburukan kau dia sapu and canang dekat orang lain. kau rasa?

aku pun tak faham and tak pernah faham why they be like that? kurang kasih sayang kah? perlu diri nampak hebat kah? nak dia sorang dapat nama kah? i dunno guys

but, it really unfair laa bila seorang ketua mempunyai sikap sedemikian. kesian pada mereka yang tak pernah diberi peluang untuk menonjolkan diri mereka. kalau bukan seorang ketua yang akan memberikan mereka peluang, siapa lagi? kan?

dear leader,
jangan hanya sebab satu kelemahan orang tu kau terus judge dia tak mampu buat apa-apa kerja. kau tak tahu, every people have been born with their own skills. mungkin skill kau mengarah orang je kerjanya, tapi skill orang bawahan kau ni tahu camana cara nak manage meeting supaya setiap group members boleh on time bila ada meeting. kan? we dunno guys.sebab tulah, opportunity is important to all!

kalau jenis aku bila berada dalam satu organisasi, bila orang dah start bagi kepercayaan pada aku untuk handle satu job, aku akan buat the best. sebab prinsip aku bila kerja berorganisasi ni TAKE THE CHALLENGE, AND WILLING TO TAKE THE RISK!

and bila aku berada di atas, aku ingat satu je. THE PEOPLE THAT ARE CLOSE WITH YOU IS NOT YOUR PARTNER. i mean, kawan baik kita atau buah hati bukan pasangan yang bagus untuk berada dalam organisasi yang sama. sebab tu, AKU KALAU JADI LEADER, AKU PILIH PARTNER YANG ADA SKILL. kalau kau belajar dan faham betul-betul bab management, kau akan tahu skill itu penting bila berada dalam organisasi

so, itu je aku nak share and coret sikit-sikit di sambil nak menaikkan traffic blog aku malam ni. HAHAHA!

that all. thank you guys for reading this!



No comments: