nuffnang

Wednesday, 12 August 2015

It is a precious experience

Assalamualaikum guys. hari ni, aku dapat satu semangat dan idea nak taip menaip blog ni. it is about our experience. Yaa, aku kan before ni penah buat entry pasal organization in management semua tu. so, kira hari ni aku buat entry kesinambungan daripada entry lepas laa ni

guys, untuk information , USIM biasanya akan memberikan peluang kepada pelajar untuk ke lawatan antarabangsa before grad. and group kelas aku decide untuk ke Melbourne on February 2016. means, next year laa kan?

so, kat sini aku nak share experience aku sepanjang berada di bawah unit penginapan dan pengangkutan. serius, too challenge! bagi aku, sangat-sangat challenge sebab banyak nak kena ada link dengan student di Melbourne, in case untuk dapatkan harga yang paling cheapest bagi kita rakyat Malaysia. well, Malaysia mengalami kejatuhan wang ringgit kan sekarang? jadi, ia sangat-sangat lah bagi effect bagi aku seorang student untuk ke luar negara. can you imagine waktu aku tengah survey accomodation dekat sana, harga yang diorang sewa untuk 1 bilik je ade dekat aud 149. kire duit Malaysia, satu malam RM 596.itu untuk 1 bilik, kalau 4 bilik kau rasa mampu nak ke sana 1 week?

and, it was a precious experience to me untuk handle semua masalah ni. macam mana cara nak cari duit lebih untuk ke sana pada tahun hadapan. itu semua memerlukan usaha yang gigih! bukan sahaja dari satu pihak malahan dari semua pihak yang terlibat secara langsung atau tidak

sepanjang aku handle benda ni, dua benda yang jadi inspirasi aku. kalau bukan sebab dua benda ni, aku rasa I WILL GIVE UP! first, sebab aku nak grad tahun depan. and second, aku nak belajar culture rakyat Melbourne. itu je. bila dah separuh jalan aku buat, aku takkan berhenti. itu tekad aku! and aku harap sangat-sangat aku mampu jadi kuat untuk ke Melbourne nanti

please, doakan aku and my friends guys! tq

No comments: