nuffnang

Friday, 22 August 2014

banas baran . cara menghadapi ?

pernah kah anda semua menghadapi situasi seperti ini . berdepan dengan seorang yang sangat panas baran adalah lebih parah daripada berdepan dengan seekor harimau bintang yang berwarna oren ? benarkah teori Cik Diari ini ?

apa perlu anda lakukan ? hadap jelah guys , jangan lari . kalau lari , itu ibarat kita sengaja bagi muka pada si harimau bintang ini . guess what ?

tau kah siapakah gerangan ini ? mereka adalah yang seseorang yang tidak ingin kalah dalam sesuatu perdebatan . so embrassing wei . sometimes , mereka ini adalah orang yang telah melakukan satu kesalahan tapi malu untuk mengaku kesalahan tersebut . mereka menganggap dengan berkelakuan ganasss seperti panas baran itu dapat membuatkan orang tunduk dan kalah pada mereka . am i wrong ? kalau silap , mohon pm me as soon as possible oyeeeehhh !

kalau uolls tanya aku , adakah aku akan hadap mereka ini . and my answers is OP KOS LA WEYH , AS LONG AS KITE DI TEMPAT YANG BENAR . kan ?apa mau takut baaa ?


apa harus anda lakukan bila berdepan dengan mereka ini ? yes guys


1)  you must berdepan jelah dengan dia . JANGAN LARI . JANGAN SESEKALI LARI . biaq pi la dia nak melalak kuat mana pun . kau kena tunjuk kau tak takut ! bila kau lari , it's means kau pengecut ! orait !

2)  kau kasi chance untuk dia lepaskan kemarahan dia , kebaranan bodoh dia tu . JANGAN SESEKALI MELAWAN ! pasal apa jangan melawan ? pasal emosi orang yang tengah sewel ni sangat-sangatlah tidak menentu tau . buatnya dia mengamuk nak smackdown kau tak ke haru

3)  kalau kau dah tak tahan sangat nak dengar mereka menjerit2 tanpa arah tuju , sila lah tanya mereka balik "cakap apa tadi ? " ulang soalan yang sama sampai dia kena serangan darah tinggi . hahahaha. gelabah kau

4)  dah habis semua kau buat tak jalan jugak , baru boleh bla . kasi dia melalak sensorang . biase lah , orang panas baran ni selalunya kurang kasih sayang . hahahaha . ye dak ?



                             

kau ghase kau lawo bila kau tengah marah Kak Ton ?


panas baran is not a suitable husband . bhahaha . gambar tiada kaitan 


last , but not least sesungguhnya marah itu adalah syaitan . ambil lah wuduk bila anda sedang marah kerana air wuduk dapat menyejukkan hati yang tengah panas . 
ingat , jangan kerana panas baran semua orang jadi benci . 
make your life be cool . peace yauuuu ~




Tuesday, 12 August 2014

alhamdulillah

firstly , aku memang nak memanjatkan kesyukuran sebabnya finally blog aku sekarang dah kemas . dah ade side boarderrrrrr . alelele . comey comey gitu . comey comey gitu . hari-hari kalau boleh nak jenguk blog aku . ekekeke .

dua malam ok I renovate blog ni , tambah zin , buang tiang , sambung dapur and so finally yeayyy menjadi lah sudah blog cik diari yang sangat awesome ni . som som som AWWWWWW . maka , dengan itu , aku rasa nak ajak ramai-ramai orang orang kampung aku bersorak di atas kegemilangan dan kecemerlangan ini 

oleh itu , entry aku pon mula lah nak menjadi skema . hah , masa aku duk renovate blog kan , elok pulak internet buat hal . kejap dapat connect , kejap tak dapat . ei geram pulek kite . masa aku nak edit blog tu laa dia nak buat perangai . sakit hati ye ! sila ambil perhatian . sakit hati ! rasa nak je baling laptop ni woi

apa dah tu lupa dah . haaa , thanks ya dekat blog Lyssa Faizureen sebab dah banyak kali bantu aku secara langsung atau tidak . dengan ini , saya mohon Lyssa Faizzureen akan baca entry aku yg ni . haha . Lol

ok , ngntok . papaiiii