Friday, 19 December 2014

Mecca

first day study week . maka bermula sudah perjalanan aku  untuk mengisi masa yg berbaki selama dua minggu untuk refresh balik apa yg aku belajar selama 1 sem ni . refresh kah? atau loading? -_-

jadi, disebabkan kebosanan yg amat sangat, housemate sume dah pakat balik hometown, maka aku disini mengalami tahap keboringan yang melampau. jadi, aku jejakkan kaki ku ke library USIM mengisi waktu 24 jam ni. harapnya dengan wifi free ni dapat la masa 24 jam berlalu dengan cepat. boring gila k!

so, dapat wifi free aku bukak whatsapp family di hometown. cousin aku yg pegi Mecca baru2 ni dengan family dia kirim picture diorang waktu kat Mecca. Oh God, bila pulak aku nak sampai. Cousin aku tu sama baya je dengan aku tapi untung kan dia, muda2 dah dapat pi Mecca.Tak pelah dah rejeki dia kan?

maka, disebabkan wifi laju tahap kilat so aku nak upload picture diorang kat sana. sebagai hadiah, jangan di lupa ya ole-ole untuk gue. kikiki

                                                     










Wednesday, 26 November 2014

nothing but it have their own motif

sungguh ak malas nak update blog. aku macam dah terbayang jap lagi nak klik butang delete dekat blog. serius malas, sebabnya aku punyai sifat malas. also, sebab aku takde internet macam kowrangggg. jadi nya, terpaksa la aku tungu tahap kerajinan tu ada baru boleh nak publish entry yang aku rasa kadang-kadang takde apa motif pn setiap entry aku. bhahaha, sedih. k, tak perlu semua ni

aku dengar mcm ada flight lalu la sekarang ni. tetiba teringat dekat MH370. hmm, apa agaknya khabar berita flight dan orang2nya kan.

so, aku memang takde apa topik nak cerita, nak share. kan aku cakap tadi boring. tapi, gatal jugak nak menaip aku ni. sekarang ni disebabkan semua orang tau aku ada blog, jadi setiap aktiviti taip menaip di dalam dan di luar kelas amatlah aku suka ambik bahagian. wakaka takde motif lagi

seterusnya, aku nak bagitau aku yg dulu bukanlah yg sekarang. dulu ku susah sekarang ku senang. eh? cam larikkkk je lirik. ini lagi tiada motif

maka, aku suka nak menghebahkan dekat sape2 yang duk baca blog aku ni, sekarang KITE DAH RAJIN TAU BUAT ASSIGNMENT AWAL. ahahaha. guess what? aku dapat inspirasi dari Ustaz Afif tau. amboi, masuk blog ye ustaz hari ni

aku teringat pulak ustaz cerita zaman dia buat degree mcm aku sekarang ni, bidang yang sama cuma mungkin kelas yg berlainan camne peritnya nak habiskan setiap pengajian tu. dari tahun 1 sampai tahun 2, ustaz hanya melihat orang kiri kanan pulun habis study bagai nak rak tanpa beliau buat apa-apa untuk sama pulun dengan membe beliau. bila dah masuk tahun 3 macam aku sekarang, baru ustaz pulun habis nak kejor dekan.

tah la, nak kata aku nak jadi macam ustaz tak jugak sebab every human is different kan. tapi aku suka bila dengar ustaz cerita camtu. yelaa, aku ni esok lusa dah nak habis degree, kenapa tidak before aku leave dunia degree ni, sekali pn jadi la naik pentas dekan. ye dok?

so, start from now, aku memang kena RAJIN, BERUBAH, ISTIQAMAH and peduli la apa orang nak kata kan. ini ada motiffff

and also, for those who sat a same group with me for our assignment, i am really sorry ya if i selalu push uolls buat keje cepat, itu ini nak dalam masa terdekat. this is because i learn from my last mistake. tak nak lagi buat keje last minute macam dulu2. cukup 2 tahun aku buat keje takde hala tuju, so sekarang aku memang nak jadi aku tapi, aku yang baru

so, that all utk entry aku kali ni setelah entry terakhir di publish pada bulan lepas. utk next entry, mungkin 2 atau 3 bulan lagi maka kita akan berbual lagi

tata. alright!good night


Wednesday, 8 October 2014

jika masih ada aku



   aku
tak punya apa-apa
aku
hanya ada sekeping hati
walau kekadang ia sakit
tak mampu untuk aku luahkan
kerana
aku 
ingin menjaga hati mereka
biar aku korbankan jiwa
jangan orang lain
aku 
mungkin simpanan untuk gurauan
aku
mungkin barang bundle
itu kata kau
aku
tak peduli
tak kisah
kerana 
aku yakin
bila tiba saatnya
kau akan merindui aku yang kau jadikan mainan
aku
ingin tersenyum dalam kesusahan
walau perit
namun
aku tekad untuk menjaga waktu yang ada
untuk
mengukir sebuah kenangan
agar
JIKA MASIH ADA AKU
kau akan hiraukan
JIKA TIADA AKU
aku kau jadikan kenangan







create,
4:20 pm
8 Oct 2014 , wednesday

Thursday, 4 September 2014

restoran syam

hello . hai hai . today , aku nak cerita pasal minggu lepas  when I was with my pemily aku pergi dinner . family come first right ? bagi aku , bersama keluarga adalah satu moment yang paling best dalam life ! even kite selalu hangout dengan kengkawan kite , but for me the best moment is when we spent our time with family , itu kenangan yang paling terbaikkkkk

so , aku tak tau nak tulis pa dia daa . sesungguhnya , aku memang ade penyakit decrotex . wakakakakaka

disebabkan sekarang ni wifi laju macam LRT , makanya aku sajikan gambar2 kami dinner . enjoyyyyyyyyy













                                             





salam sayang . muah sikit !
  

Friday, 22 August 2014

banas baran . cara menghadapi ?

pernah kah anda semua menghadapi situasi seperti ini . berdepan dengan seorang yang sangat panas baran adalah lebih parah daripada berdepan dengan seekor harimau bintang yang berwarna oren ? benarkah teori Cik Diari ini ?

apa perlu anda lakukan ? hadap jelah guys , jangan lari . kalau lari , itu ibarat kita sengaja bagi muka pada si harimau bintang ini . guess what ?

tau kah siapakah gerangan ini ? mereka adalah yang seseorang yang tidak ingin kalah dalam sesuatu perdebatan . so embrassing wei . sometimes , mereka ini adalah orang yang telah melakukan satu kesalahan tapi malu untuk mengaku kesalahan tersebut . mereka menganggap dengan berkelakuan ganasss seperti panas baran itu dapat membuatkan orang tunduk dan kalah pada mereka . am i wrong ? kalau silap , mohon pm me as soon as possible oyeeeehhh !

kalau uolls tanya aku , adakah aku akan hadap mereka ini . and my answers is OP KOS LA WEYH , AS LONG AS KITE DI TEMPAT YANG BENAR . kan ?apa mau takut baaa ?


apa harus anda lakukan bila berdepan dengan mereka ini ? yes guys


1)  you must berdepan jelah dengan dia . JANGAN LARI . JANGAN SESEKALI LARI . biaq pi la dia nak melalak kuat mana pun . kau kena tunjuk kau tak takut ! bila kau lari , it's means kau pengecut ! orait !

2)  kau kasi chance untuk dia lepaskan kemarahan dia , kebaranan bodoh dia tu . JANGAN SESEKALI MELAWAN ! pasal apa jangan melawan ? pasal emosi orang yang tengah sewel ni sangat-sangatlah tidak menentu tau . buatnya dia mengamuk nak smackdown kau tak ke haru

3)  kalau kau dah tak tahan sangat nak dengar mereka menjerit2 tanpa arah tuju , sila lah tanya mereka balik "cakap apa tadi ? " ulang soalan yang sama sampai dia kena serangan darah tinggi . hahahaha. gelabah kau

4)  dah habis semua kau buat tak jalan jugak , baru boleh bla . kasi dia melalak sensorang . biase lah , orang panas baran ni selalunya kurang kasih sayang . hahahaha . ye dak ?



                             

kau ghase kau lawo bila kau tengah marah Kak Ton ?


panas baran is not a suitable husband . bhahaha . gambar tiada kaitan 


last , but not least sesungguhnya marah itu adalah syaitan . ambil lah wuduk bila anda sedang marah kerana air wuduk dapat menyejukkan hati yang tengah panas . 
ingat , jangan kerana panas baran semua orang jadi benci . 
make your life be cool . peace yauuuu ~




Tuesday, 12 August 2014

alhamdulillah

firstly , aku memang nak memanjatkan kesyukuran sebabnya finally blog aku sekarang dah kemas . dah ade side boarderrrrrr . alelele . comey comey gitu . comey comey gitu . hari-hari kalau boleh nak jenguk blog aku . ekekeke .

dua malam ok I renovate blog ni , tambah zin , buang tiang , sambung dapur and so finally yeayyy menjadi lah sudah blog cik diari yang sangat awesome ni . som som som AWWWWWW . maka , dengan itu , aku rasa nak ajak ramai-ramai orang orang kampung aku bersorak di atas kegemilangan dan kecemerlangan ini 

oleh itu , entry aku pon mula lah nak menjadi skema . hah , masa aku duk renovate blog kan , elok pulak internet buat hal . kejap dapat connect , kejap tak dapat . ei geram pulek kite . masa aku nak edit blog tu laa dia nak buat perangai . sakit hati ye ! sila ambil perhatian . sakit hati ! rasa nak je baling laptop ni woi

apa dah tu lupa dah . haaa , thanks ya dekat blog Lyssa Faizureen sebab dah banyak kali bantu aku secara langsung atau tidak . dengan ini , saya mohon Lyssa Faizzureen akan baca entry aku yg ni . haha . Lol

ok , ngntok . papaiiii

Tuesday, 1 July 2014

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My

Hype ! Terbukak , tertengok , terjengah , terjenguk blog Lyssa Faizureen . Ade contest laa . Kite nak masuk sebab nanti dapat duit ghayo . Yeayyy !

Ni haaa contest tu , eh jap . Nie first time aku masuk contest . Ade rezeki monang laa den . Tak do rezeki , tak pelah . Ade lagi baik rezeki lepas ni . Hoho



Contest ni kalau aku menang dapat pulak RM300 memang wad gila laa . Kaw kaw aku beli Suzuki Swift . Mengarut lah . Since kalau dapat duit nie , aku nak beli baju dekat dua orang anak buah aku . Maklum lah first time aku beraya as a Chesu . Of course aku nak buat yang terbaik untuk anak buah aku . Mohon parents diorang jangan baca entry aku yang nie , nak buat supriseeeee ni .

Lagi kalau dapat duit raya tu aku ingat nak beli hangbag laa dekat mommy aku . Biaq pi laa mahal pon . Berbaloi siot beli barang mahal untuk mak aku nie . Yang penting mommy aku bergaya laa raya ni dapat beg Bonia hoi !

Berapa lagi ea balance yang tinggal ? 

Suzuki Swift RM*****
Baju anak buah aku 2 orang X 2 helai aku bajet RM50 . Mahal ke murah bak ang !
Beg Bonia untuk Mommy(untuk makluman mak kite ade dua orang okay) so , 2 orang X 2 beg RM eh macam dah lebih bajet jew ? beli yang klon boleh tak mommy ? Hew Hew Hew

Lastly balance 10 sen 20 sen tu aku guna nak beli barang nak pi masuk semester baru Bulan September ni weyh . Hai dapat 300 satu Mall aku borong .

BTW , aku nak beli baju kurung moden . Aku tengok dalam ig . Mahal kot . RM 190 . Dah macam mak datin beraya aku tahun nie .

Hai senangnya dalam hati kalau dapat  RM300 ~

TATA MUEHEHE

Thursday, 12 June 2014

Bawal going to Shawl

Alhamdulillah balik jew exam research metod tadi , aku keluaq awai nak mampus . Dah , tak payah nak buat muka shocked sangat ! Aku keluaq awai pasai aku tak boleh jawab . Stress sial !! Ah malas aku nak hingat balik apo aku jawab tadi , yang penting focus dekat 4 paper lagi . Balik tadi , pegi buat test blood sebab aku bleeding . Maaf , maaf . Bleeding tanpa bapak okay ?? Jap , aku rasa macam merapu dah jauh sangat ni .Majlis Mohon Setopppppppppppppp !

Balik tadi , otak tengah stress teruih dapat idea nak buat tutorial tudung ikan bawal jadi tudung sardin . Mengarut ! Jadi shawl . Model tu haruslah aku ~



First , Uolls kena belit pakai bawal . Uolls belit tudung kasi jadik macam dalam gambar atas tu okay . Selain dari tu , harap maaf . Tudung hang takkan jadi . Sekian !

Dah ? Next , Uolls belit yang panjang tadi lompat atas kepala . Macam aku buat tu okay , belit jee . Jgn pandai2 nak gantung pulak

Then , sila kemaskan bahagian atas kepala tadi . Pin lagi kemas . Uolls pakai kerongsang pon boleh tapi serius aku tak tipu, Uolls akan nampak sangat Hodoh . Hahahahaha (tiada unsur2 penipuan di sini)

Inilah cara Uolls nak pin tudung tu ye , belit bagi kemas sikit taw . Kangg kena tiup angin tak pasai2 tudung hang melambung

Tadaaaaaaaa ~ Hampir siap . Lepas pin tadi, Uolls kemaskan yang belah belakang biaq jadi bentuk V okay . Nak jadi ustazah macam aku , labuhkan bahagian depan tadi okay 

Daeebakkkk camerawoman aku . Dari depan inilah hasilnya

Dah siap . Comel tak kite ? Hahahahahahahahahahahahaha



Itu saje aku nak post . Aku dah ghajin nak update blog . Yeayyyyyyy , satu perubahan yang sangat hebat !

Tuesday, 13 May 2014

In The Making of C . T . P. S

CTPS ?
Apo tu ? Stand for Creative Thinking Problem Solving 
Panjang tak nama subjek CD sem ni ? So far , subjek agak memikir sikit . Eh , memang lah kan . Kangg problem solving ???

Ecelli aku malas tahap nak mampus nak taip entry . Aku hingat nak taip setahun sekali je entry ni . Biaq pi sapo bukak blog aku , akan rasa keboringan dah nak godek2 lagi lepas ni . Oh btw , CD tengah selsema , demam, sakit kepala . OH , banyak sangat penyakit . I need more more more rest . Cisss , MUET dapat Band 2322317362849  ! ADO HATI EKAU NAK SKIPING ? SPIKING ? SKISSING ? hah , maaf , maaf . Unsur-unsur 18sx dah masuk menggoda di sini . Okay stop ! aku merapu lagi

Kat mane tadi ? Oh CTPS 
aku nak cito la kan , minggu ni aku kena buat product , a.k.a cipta one thing yang agak kreatif . kreatif laa sangat kan padahal ? 

malas aku taip . aku kasi free 1 buy 1 . Apo kono mengono ?





Aku rasa first time aku jadi ayu macam tu , haha

Sesi gunting , lipat , melakar . POyo je kak ton !

apehal aku sorang je ni ?

oh see , ade je picture orang lain . besar peranan yg pegang gunting tu ,. hahahahahaha

cisss , hanya bagi arahan ?

yeayyyyy , dah nak siap !

apo bondo tah aku buat . hancussssss

khusyuk sgt zatie

group aku . okay , sume bajet buat keje


ade pon kak ton !

singlet sape ni woi !!! hahahahahahaha

buy 1 free 2 

cisss kantoi kopi pasta dlam internet . sorok sikit weyh laptop tu !

cayok ! cayok ! sikit lagi 

aKU ADO kau hado ?

fungsi nya ? siap mu kena buli buat poster lepas ni !

tempat nya harus laa luas banget kok !

okay , picture menipu 

wah akak kite usaha tanpa rasa jemu . aku dah nak muntah masa tu !

orang kuat 


maaf , ini bukan Lesen B

AKU tumpang like je

dah nak siap 

picture mahal sebab tu jadi blurrr