nuffnang

Monday, 10 June 2013

Sedih + Perit + Kecewa + Sakit !

aku tak tahu cmne nk start tulis entry kali ni . aku sedih , sedih sangat2 . bukan aku tak nak terima takdir tapi aku tak mampu . aku dah try , aku dah cuba . aku tahu aku buat taikk kat diri sendiri sebab sajee nak cari pasal bile buat keputusan melulu . tapi kenapa perlu sekat masa depan aku ? Oh mummy please try to understand me :(

Semalam , aku excited sangat bile cek SPA yg nurse tu , aku berjaya dalam interview . masa tu , Tuhan jee yang tahu perasaan aku . depan laptop , depan roomate aku , aku menangis . menangis sebab berjaya dlm interview tu . 3 kali mintak baru berjaya . sape yang tak terharu ??
sape tak sedih , bile selangkah jee lagi cita2 yg kite impikan selama ni tibe2 hancur mcm tu jee . ak frust, bile aku bagitahu umi . umi tak kasi aku go on dgn nursing . Ya Allah , perasaan masa tu dah macam separuh mati . hancur ! kecewa ! seorang yang aku sayang buat keputusan mcm tu . padahal dulu , umi yg mintak aku apply . bile dah dapat , umi tak kasi pegi . kenapa ?????????

semalam jugak, aku cuba terima kenyataan nak buang sume impian nak jadi nurse , impian nak keje dalam wad , impian nak pakai uniform putih . tapi aku tak boleh ! bukan aku tak try ! tapi AKU TAK BOLEH !

Umi, mane umi aku yang dulu ? yang selalu support aku setiap kali aku buat ape2 keputusan . mane ???? kenapa umi buat aku macam ni . Yesss , aku tahu umi tak bagi aku keje nurse sebab alasan umi , umi tak nak aku abaikan keluarga bile keje shift tak menentu , umi tak nak aku jadi tak kuat bile keje nurse , aku tahu sume tu ! tapi alasan umi tak releven . Ya Allah , sedih nye hati !!

masuk hari ni , dah 2 hari aku mennagis . aku tahu , sume ni tak de guna tapi aku nak buat mcm mne lg . hati aku dah hancur , hati aku yang menangis . aku tak mintak nak menangis . aku dah cukup penat , letih nak menangis , mengharap benda yang tak mungkin aku akan dapat . aku letih , letih sangat2....................... :(

No comments: