Saturday, 20 April 2013

Antara Harapan dan Impian

sedih dowh , baru2 nie ak dapat offer interview nurse under kerajaan . dah lama aku mintak, then dah dua kali aku pegi interview tapi dua2 tak dapat . memang arh sedih un, sebab aku nak gilerr kot . then, latest nie aku dapat lagi . aku dah gitau ngan umi aku yang aku nak pegi , first umi cakap ikut aku laa kan . tapi kenapa suara umi lain sangat time tue ? aku dah agak cam something wrong .




Then tadi umi kol , umi cakap umi tak sedap ati sebab aku nak pegi nurse tue . bile ak tanye kenapa , jawab nye umi :

    'umi pun tak tahu sayang , umi dah buat istikharah . umi rasa tak sedap hatti bila sayang nak pegi misi tu'

debukkkkkk ! rasa hati dah hancur , mata berair tak tau nak cakap ape dah . frustt dowh ! aku tak tahu nak cakap ape . serius ! sekarang tgh tulis entry nie pon mata dah bersembur air2 jernih . sedihhhhhhhhh giler sebab tue jee impian aku selama nie tapi hancur dek harapan seorang ibu yang tak ingin aku go on dgn bidang nie .

umiiiii , anak mu ini tersepit . umiii , orang nak pegiii sangat2 nurse tue .. umiii, tue cita2 orang . orang tak boleh nak future medik lepas PMR sebab result PMR orang terukk . umiii, org cuba tebus balik sume tue skrg nie tapi knape umi tak bagi ... ;(   ;(  ;( umiiiii, dgr laaa ape orang luah nie .. umiiiii , orang nak sangat2 nurse. umi jugak dulu cakap, kalau umi sakit, umi tak nak bergantung ngan org lain. umi nak bergantung dgn anak umi jee . tapi kenapa malam ni tibe2 umi berubah hati ? umiiiiii....... tlg phm hati org mi... ;( ;( orang nak nurse.... ;( ;( ;(

Tuesday, 16 April 2013

Tudung Labuh vs Tudung Bawal

Haaaa , entry kali nie macam kena kat diri sendiri laa pulak kan . Actually, x de laa nak promote diri sendiri just nak share opinion je ngan korang, korang , korang sume . aishhh ,mcm ramai je follow blog aku nie . haha . tak pe2, tak kisah ! abaikan benda kecik tue . kau tengok 2, 3 tahun akan datang , meletup blog aku nie . see ? betapa poyo dan perasan giler ayat aku tue . hakkktuihhhh ! aku sendiri pon rase geli nak tulis , hahaha !

okay laa , berbalik pada topik hari nie . tudung labuh vs tudung bawal ? mane lagi comel kalau aku pakai ? hahahaha . serius ! tahap PERASAN aku dah mencapai tahap ICU nie . haha . hmm , hmm, hmm , hmm , ape yerk nak gitau nie .

sena nye kan , tadi ade laa satu makhluk tue tegor aku . sebab aku pakai tudung labuh , salu nye aku pakai tudung bawal jee . so, makhluk tue cakap laa aku nie sesuai pakai tudung labuh . ececeh , senanye dia nak cakap aku comel pakai tudung labuh ! hahaha . tapi tak pe, kiasan dia tue aku dah paham . huahauaha .
poyo tak ? poyo tak ?

so, itu aje laaa entry kali nie . bengang tak ? mane opinion nye ? haha . sajee je aku cakap nak bagi opinion , walaupun kenyataan nye tak de pon . kesiaaannnn :P

okay2 , serius nie . ehem3 ..bagi aku laa kan , mane2 tudung pon okay jee . janji tudung tuu tutup aurat dah laa . kalau yang tudung labuh tuu , lagi elok sebab boleh mengelakkan diri dari pelbagai fitnah dan gangguan orang2 jahat . ye dok ? aku tau laa , aku pon pakai tudung labuh gak . haaaaaa , main2 dengan aku yang giler2 nie . arap jee lah aku tak bagi ayat hadis , tafsir , and so on . kalau tak , memang blog aku nie islamic gilerr dah . haha ! tak caye ????????


                                                          NAH AMBIK KAU !!



     
see  ?  keUSTAZAHan aku tue terserlah + aku pegang baby tuu ade nampak macam ibu mithali tak  ? hahaha

heeeee  , maluuu  iteeee >_<