Friday, 25 October 2013

Mati Itu Pasti

Agak lama aku menyepi dari blog ni
Hmm, aku ecelli tak de masa nak berblog skrg ni
Maklum lah aku bukan pakai broadband, wifi jauh sekali

Hmm, today mood aku agak K.O sikit
Sebab pagi tadi dapat berita dari kwn baik aku mak dia dah kembali ke rahmatullah
Mak dia baru jee sakit seminggu
Pagi ni dah dapat berita pemergian mak dia
Rasa macam terbayang-bayang lagi muka sedih kawan aku bila dapat berita mak dia sakit
Tapi hari ni Allah dah ambik mak dia
Hmm,

Entah laa , even mak dia aku tak kenal rapat
Tapi bila jadi macam ni
Allahhu Rabbi
Sedihnya hati ni

Ya Allah,
Kuatkan hati mereka yang telah Kau uji ini
Jadikan mereka itu orang yang kuat menghadapi dugaan Mu

Hari ni Allah dah menarik seorang umat Nabi Muhammad SAW
Bila masa kita akan pergi menyusul ?
Itu semua rahsia 
Kita ? Dah bersedia dengan segala amalan untuk kembali ke sana?

Kekadang, bila teringat balik apa yang aku lakukan selama di beri peluang hidup selama 20 tahun ni
Rasanya terlalu sikit amalan nak di bawa ke sana

Allah !
Bila mendengar berita kematian,hati ni takut
Takut untuk mengira hari kematian diri sendiri
Semoga masih sempat untuk aku bertaubat sebelum ke sana

Innalillah buat ibu sahabat baik aku Kak Lin
Semoga arwah di tempat orang-orang yang beriman
Amin

AL-FATIHAH.....

Sunday, 23 June 2013

Cuti gap exam macam cuti sem !

yes , yes , tajuk yang best and cerita yang best . seminggu lebih cuti gap exam , seminggu tue jugak hapak tak da nak bukak buku ! duk ngadap laptop duk main facebook , twitter jaa ! Oh God , memang otak bijak . malam exam baru nak baca buku , giler kau tak giler kepala otak dia !

peduli pa aku , janji balik tak mau bukak buku . aku dah niat balik nak BUANG SEGALA BAGAI BENDA YANG BERSERABUT KAT KEPALA OTAK NIE ! (changlung mai )

                        

berposing sebelum berderak itu harus laa !

peace yang entah pape entah

pengantin new , hoho

tak delah romantik mane pon , tgk turn aku kawin lagi romantik !

main tarik2 tali weyh , gedik mcm budakk jee . heohuha

CD harus laa ade di setiap gambar !

konon laa nak candid , padahal ??

erkkk ? macam ??

my first brother . Oh Love him damn much !

ini asal nak buat gyiyomi tapi bile dah snap jadi gedik pulak !

malas nak add caption , sendiri paham laa pengantin baru weyh !

tak sweet mane pon   :P 

YESSS, ini baru betul sweet nye . hahaha !

aloo , haru betol tgk gaya mcm ginie :/

dah jadi tabiat sekarang nie bile nak bersnap kaki terangkat

CD with sister in law :)

ekk , poyo tak bagi snap piture tapi masuk blog jugak !

comel tak CD ? houahau

ini antara percubaan utk menjadi love budak2 , budak pn tak nak dgn kau weyh ! haha

my sayang mak long kitee . :)

ini nyawa kite , my mummy . kalau dah sweet mmg ikut kturunan aku laa belaka ! hehe

posing itu harus laa ~ lalalala

mummy pon dah berminat dgn kamera


mulut mahal tue weyh , see daughter like mother laa . hahahaha

ehh ? snap itu harus utk posing . LOL !

my husbaa..eh silap ! my  teman utk bergaduh . adik kitee laa !

muka menahan kelaparan . ape pon tak boleh !

melantak air kelapa weyh , nyum , nyum ,nyum !

kelate name nye kuih 'ape' tapi di luar kelate nama nya apam balik . alaahh, same jee pon nama binti jee lain

gudik2 makan nasi . bertambah siap kau !

sup tulang . terbaikkk maaa ~

ini namanya  ' kenye nyandar '

ekk ? lagi ??

pegi home-u jee pon , tue pon nak heboh

pegi main kolam . huh ! kolam laa SANGAT !!

kolam paras dada itik nak berenang ape , better laa aku posing jee

fokus manusia di belakang itu please :D

nak main jugak dia weyh , adoii malu derrr

konon laa terr buat gaya air sejukk mcm titanic padahal tak pon !

nah kau ! air paras buku lali . ooww , best nye berenang . lemas kite di buat nye ~ hoho

Monday, 10 June 2013

Sedih + Perit + Kecewa + Sakit !

aku tak tahu cmne nk start tulis entry kali ni . aku sedih , sedih sangat2 . bukan aku tak nak terima takdir tapi aku tak mampu . aku dah try , aku dah cuba . aku tahu aku buat taikk kat diri sendiri sebab sajee nak cari pasal bile buat keputusan melulu . tapi kenapa perlu sekat masa depan aku ? Oh mummy please try to understand me :(

Semalam , aku excited sangat bile cek SPA yg nurse tu , aku berjaya dalam interview . masa tu , Tuhan jee yang tahu perasaan aku . depan laptop , depan roomate aku , aku menangis . menangis sebab berjaya dlm interview tu . 3 kali mintak baru berjaya . sape yang tak terharu ??
sape tak sedih , bile selangkah jee lagi cita2 yg kite impikan selama ni tibe2 hancur mcm tu jee . ak frust, bile aku bagitahu umi . umi tak kasi aku go on dgn nursing . Ya Allah , perasaan masa tu dah macam separuh mati . hancur ! kecewa ! seorang yang aku sayang buat keputusan mcm tu . padahal dulu , umi yg mintak aku apply . bile dah dapat , umi tak kasi pegi . kenapa ?????????

semalam jugak, aku cuba terima kenyataan nak buang sume impian nak jadi nurse , impian nak keje dalam wad , impian nak pakai uniform putih . tapi aku tak boleh ! bukan aku tak try ! tapi AKU TAK BOLEH !

Umi, mane umi aku yang dulu ? yang selalu support aku setiap kali aku buat ape2 keputusan . mane ???? kenapa umi buat aku macam ni . Yesss , aku tahu umi tak bagi aku keje nurse sebab alasan umi , umi tak nak aku abaikan keluarga bile keje shift tak menentu , umi tak nak aku jadi tak kuat bile keje nurse , aku tahu sume tu ! tapi alasan umi tak releven . Ya Allah , sedih nye hati !!

masuk hari ni , dah 2 hari aku mennagis . aku tahu , sume ni tak de guna tapi aku nak buat mcm mne lg . hati aku dah hancur , hati aku yang menangis . aku tak mintak nak menangis . aku dah cukup penat , letih nak menangis , mengharap benda yang tak mungkin aku akan dapat . aku letih , letih sangat2....................... :(

Thursday, 23 May 2013

Fakta Tentang AKU

malas nak story , and taip berjela-jela . buat ayat macam nak mengayat lelaki sebab aku nak straight to the point . otak dah berputar2 memikir pasal assigment , so aku memang malas sebenar nye nak publish pape tapi disebabkan tangan aku dah jadi gatal sebab tak mengupdate blog selama beberapa hari ni , so terpaksa meng'publish' jugak. hakikat nye malas nak tulis ayat berjela-jela tapi sekarang you all see by your eye, dah berapa patah perkataan aku tulis ni ??!?!!

okay , fakta about myself  :

1) seorang yang sangat giler kekemasan . okay , aku fed up dengan orang pengotor . cuba tanya roomate aku , berapa kali sehari aku basuh baju ? (tiada unsur2 perasan disini , ianya fakta)

2) suka buat keje last minute , assigment aku sume keje last minute . pasal tu laa sume entry aku serabut , serabai bagai kalau story pasal assigment

3) benci hipokrit walaupun aku masih hipokrit suka kan orang yang hipokrit .(okay, ayat mintak penyepak!)

4) cuba untuk suka budak , hakikat nye aku selalu gaduh dengan adik2 aku

5) giler movie omputey , sebab? cite dia tak banyak menipu walaupun ade adegan *^&^$%$, tapi aku tak tengok benda2 pelik 

6) aku seorang yang SETIA . hauauhauauhaha. erkkk ? mengapakah ??

7) tak suka buat keje secara paksa . sampai mati tak sanggup ! sekali pun kena bertikam lidah dgn someone mintak aku  buat keje paksaan tu

8) hanya menangis bila tak dapat sound face to face dgn orang buat taikk kat aku !

9) seorang yang ayu sebenarnye bile aku berbaju kurung , hahahahahahaha !

10 ) suka LELAKI yang kelakar , bukan yang CONTROL AKU !


                          
                                                        It's  me , not you . Sekian :)


Saturday, 20 April 2013

Antara Harapan dan Impian

sedih dowh , baru2 nie ak dapat offer interview nurse under kerajaan . dah lama aku mintak, then dah dua kali aku pegi interview tapi dua2 tak dapat . memang arh sedih un, sebab aku nak gilerr kot . then, latest nie aku dapat lagi . aku dah gitau ngan umi aku yang aku nak pegi , first umi cakap ikut aku laa kan . tapi kenapa suara umi lain sangat time tue ? aku dah agak cam something wrong .




Then tadi umi kol , umi cakap umi tak sedap ati sebab aku nak pegi nurse tue . bile ak tanye kenapa , jawab nye umi :

    'umi pun tak tahu sayang , umi dah buat istikharah . umi rasa tak sedap hatti bila sayang nak pegi misi tu'

debukkkkkk ! rasa hati dah hancur , mata berair tak tau nak cakap ape dah . frustt dowh ! aku tak tahu nak cakap ape . serius ! sekarang tgh tulis entry nie pon mata dah bersembur air2 jernih . sedihhhhhhhhh giler sebab tue jee impian aku selama nie tapi hancur dek harapan seorang ibu yang tak ingin aku go on dgn bidang nie .

umiiiii , anak mu ini tersepit . umiii , orang nak pegiii sangat2 nurse tue .. umiii, tue cita2 orang . orang tak boleh nak future medik lepas PMR sebab result PMR orang terukk . umiii, org cuba tebus balik sume tue skrg nie tapi knape umi tak bagi ... ;(   ;(  ;( umiiiii, dgr laaa ape orang luah nie .. umiiiii , orang nak sangat2 nurse. umi jugak dulu cakap, kalau umi sakit, umi tak nak bergantung ngan org lain. umi nak bergantung dgn anak umi jee . tapi kenapa malam ni tibe2 umi berubah hati ? umiiiiii....... tlg phm hati org mi... ;( ;( orang nak nurse.... ;( ;( ;(

Tuesday, 16 April 2013

Tudung Labuh vs Tudung Bawal

Haaaa , entry kali nie macam kena kat diri sendiri laa pulak kan . Actually, x de laa nak promote diri sendiri just nak share opinion je ngan korang, korang , korang sume . aishhh ,mcm ramai je follow blog aku nie . haha . tak pe2, tak kisah ! abaikan benda kecik tue . kau tengok 2, 3 tahun akan datang , meletup blog aku nie . see ? betapa poyo dan perasan giler ayat aku tue . hakkktuihhhh ! aku sendiri pon rase geli nak tulis , hahaha !

okay laa , berbalik pada topik hari nie . tudung labuh vs tudung bawal ? mane lagi comel kalau aku pakai ? hahahaha . serius ! tahap PERASAN aku dah mencapai tahap ICU nie . haha . hmm , hmm, hmm , hmm , ape yerk nak gitau nie .

sena nye kan , tadi ade laa satu makhluk tue tegor aku . sebab aku pakai tudung labuh , salu nye aku pakai tudung bawal jee . so, makhluk tue cakap laa aku nie sesuai pakai tudung labuh . ececeh , senanye dia nak cakap aku comel pakai tudung labuh ! hahaha . tapi tak pe, kiasan dia tue aku dah paham . huahauaha .
poyo tak ? poyo tak ?

so, itu aje laaa entry kali nie . bengang tak ? mane opinion nye ? haha . sajee je aku cakap nak bagi opinion , walaupun kenyataan nye tak de pon . kesiaaannnn :P

okay2 , serius nie . ehem3 ..bagi aku laa kan , mane2 tudung pon okay jee . janji tudung tuu tutup aurat dah laa . kalau yang tudung labuh tuu , lagi elok sebab boleh mengelakkan diri dari pelbagai fitnah dan gangguan orang2 jahat . ye dok ? aku tau laa , aku pon pakai tudung labuh gak . haaaaaa , main2 dengan aku yang giler2 nie . arap jee lah aku tak bagi ayat hadis , tafsir , and so on . kalau tak , memang blog aku nie islamic gilerr dah . haha ! tak caye ????????


                                                          NAH AMBIK KAU !!



     
see  ?  keUSTAZAHan aku tue terserlah + aku pegang baby tuu ade nampak macam ibu mithali tak  ? hahaha

heeeee  , maluuu  iteeee >_<



Thursday, 21 March 2013

Lumrah Student Universiti :(

Lumrah laa kan , jadi orang belajar nie stress and tension tue dah jadi macam adik beradik tiri je . so , kepade sesape yang tak future study lagi , pikir banyak kali laa . kau ingat senang ape nak jadi student u nie?? orang cakap sedap, best duk u. tapi perit tue TUHAN je yang tahu . aku nie , iman dah laa tak kuat dah . kekadang sampai terpikir nak stop sampai sini je ! balik duk umah lagi baik lah ! seriously speaking , zaman aku bekerja lagi best dari belajar . 3 tahun lagi aku kat sini, aku tak tahu sempat ke tak aku habiskan perjuangan aku nie .


STRESSSSS !! + TENSION !!

semoga buku nie reda bila aku jadikan dia sebagai tempat luahkan perasaan !!



Sunday, 17 March 2013

Dugaan !

Ya Allah, dugaan itu datang serentak . dia terus datang , datang , dan datang ! serabut bercampur sedih semua nya bergabung menjadi satu . Tuhan, aku tak mampu nak hadapi semua tu . untuk ape aku di uji Ya Allah ? sedangkan aku tak mampu.. ;(

izinkan air mata ini mengalir sepuas2 nya  :(     











seandai nya masa boleh di ulang , aku janji takkan buat benda bodoh tu lagi ! satu2 nye benda yang buat aku rasa terkilan , sebak , sedih dan perit !!!

biarlah , mungkin ada rahsia untuk semua yang terjadi pada masa lalu . aku tak minta agar di beri semua itu tapi aku juga sentiasa memohon agar ada cinta ALLAH untuk aku . sebab ALLAH sayang aku , sebab tu aku di pilih untuk menghadapi dugaan ini  :(

THINK POSITIVE !

Thursday, 14 March 2013

Student`s University Life

orange !

cik diari with bff  ;)

 muka boring dalam kuliah .

have a discussion

khusyuk menghadap bahan rujukan 

dia lah sister merangkap bff kite ;)


rajin kan ? hehe


pening pikir bahan untuk asssignment 

release tension with camera , hehe

klikkkkkk ! cakk ;P

discussion 

senyum always ;)

muka stress time discussion

penattttt sudaa ;(

finally, I have found the book 

thinking ;)